Hoek boekt ruime zege op Ajax en houdt maximale score

Hoek heeft ook na drie wedstrijden in de Derde Divisie nog altijd het maximum aantal punten. De thuiswedstrijd tegen de amateurs van Ajax werd vanmiddag eenvoudig met 6-1 gewonnen. Reguillo Vandepitte, Rik Impens (3x) en Erwin Franse (2x) scoorden voor de ploeg van trainer Lieven Gevaert.

Hoek begon sterk aan de tweede thuiswedstrijd van het seizoen en dat leidde al binnen twintig minuten tot twee doelpunten. Na een vloeiende aanval knalde Reguillo Vandepitte na acht minuten al de openingstreffer binnen. Zo'n tien minuten later zorgde aanvoerder Impens, die als spits stond opgesteld, voor de tweede treffer.

Meer kansen voor rust

In het vervolg van de eerste helft kreeg Hoek meerdere kansen om de score verder uit te bouwen, maar Impens wist zijn tweede van de middag nog niet te maken. Een sterke fase van Ajax leverde nog een goede mogelijkheid op voor Fransberg, maar hij wist Hoek-keeper De Jonghe niet te passeren.

Eenvoudige middag

Met een 2-0 voorsprong op zak kwam Hoek in de tweede helft niet meer in de problemen en wist het de score nog flink op te schroeven. Impens zorgde met zijn tweede van de middag voor de 3-0 en ook Erwin Franse deed met twee treffers nog een flinke duit in het zakje. Tussendoor tekende Kenneth Misa-Danso nog de eretreffer aan voor Ajax. Zijn goal, de 4-1, betekende de eerste tegentreffer voor Hoek in dit seizoen.

Rik Impens juicht na een doelpunt van Hoek (foto: P.Maljaars)

Penalty

In de laatste tien minuten lukte het Hoek eerst niet om naar 6-1 uit te lopen. Een strafschop was niet aan invaller Ruben de Jager besteed. Toch viel de zesde treffer van Hoek nog wel. Impens zorgde met zijn derde van de middag voor het slotakkoord.

Scoreverloop

1-0 Reguillo Vandepitte (8)
2-0 Rik Impens (17)
3-0 Rik Impens (66)
4-0 Erwin Franse (70)
4-1 Kenneth Misa-Danso (71)
5-1 Erwin Franse (76)
6-1 Rik Impens (84)

Bijzonderheden

Ruben de Jager (Hoek) mist strafschop (81)

Opstelling Hoek

Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Gert-Jan van Leiden, Karim Bannani (Roycel James/69), Reguillo Vandepitte, Steven Smulder, Jonathan Constansia (Sven Mbikulu/77), Erwin Franse, Rik Impens, Francis Kabwe Manengela (Ruben de Jager/59)

Deel dit artikel:

Reageren