Dinkelberg wint Ganzetrek Wilhelminadorp opnieuw

Timo Dinkelberg bleek voor het tweede jaar op rij de snelste in het koningsnummer van de Ganzetrek, de 2000m vrije slag. In Wilhelminadorp liet de zwemmer van Feijenoord Albion een kleine drie seconden tussen zichzelf en zijn naaste concurrent, Brabander Wietse Beerens die uitkomt voor zwemclub Koewacht. Bij de vrouwen was Anne Noom, zwemster van Het Y, de winnaar.

Ganzetrek in Wilhelminadorp (archieffoto) (foto: Joris Vossebeld)

Dinkelberg schreef vorig jaar zowel de Ganzetrek als de Kanaalrace in Vlissingen op zijn naam, en was ook dit jaar weer te sterk voor de concurrentie bij de eerste van de twee wedstrijden. De Rozenburger kwam binnen na 23.54'60", ongeveer drie seconden sneller dan Beerens en de nummer drie Maikel van der Linden.

Ganzetrek Wilhelminadorp

Mannen 2000m vrije slag
1. Timo Dinkelberg Feijenoord Albion 23.54'60"
2. Wietse Beerens Koewacht 23.57'15"
3. Maikel van der Linden Zwemsport Parkstad 23.57'60"

Vrouwen

Anne Noom uit Alkmaar was de snelste bij de vrouwen en verwees Amy van Lier en Lisanne Andeweg naar de andere podiumplekken. Kirsten Walraven uit Oost-Souburg werd vierde.

Uitslag vrouwen

Vrouwen 2000m vrij slag
1. Anne Noom Het Y 26.00'45"
2. Amy van Lier De Warande 26.51'95"
3. Lisanne Andeweg Zuiderzeezwemmers 26.54'00"
4. Kirsten Walraven De Zeeuwse Kust 27.09'90"

Kanaalrace

Morgen wordt in het Kanaal door Walcheren de Kanaalrace gezwommen, de laatste van vijf wedstrijden op de kalender van de Zeelandbeker. Eerder werden al races gezwommen in Hoek, Sluis en Breskens.

Meer over dit onderwerp:
zwemmen wilhelminadorp open water ganzetrek
Deel dit artikel:

Reageren