TOP Arnemuiden in openingsduel ereklasse niet opgewassen tegen TOP Sassenheim

Het is de korfballers van TOP Arnemuiden niet gelukt om de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Tegen TOP Sassenheim werd in de ereklasse verloren met 14-18. In een herfstachtig Arnemuiden kon de ploeg van trainer Kees-Jan Oppe één helft goed meekomen, maar zag het de bezoekers in het tweede bedrijf flink uitlopen.

Na een afwezigheid van twee seizoenen maakte TOP Arnemuiden vandaag de rentree in de ereklasse, het hoogste niveau van Nederland. Ze namen het op tegen één van de beste korfbalploegen van het land: TOP Sassenheim met vijf internationals in de selectie. In de beginfase ging het gelijkop. Na tien minuten stond de stand 4-4 op het scorebord. Daarna ging het bij de uitploeg beter lopen en werd het al gauw 4-8. Daarna volgde een aardige fase van TOP waar de achterstand werd verkleind tot 6-8. De ruststand was 7-10.

In de tweede helft bleek TOP Sassenheim een maatje te groot. De thuisploeg scoorde heel weinig en de bezoekers gooiden de ene na de andere bal door de korf. Op den duur was het verschil acht treffers: 10-18. Op dat moment liet TOP Sassenheim de teugels wat vieren en kon TOP Arnemuiden nog vier keer scoren en dat resulteerde in een 14-18 eindstand.

Meer over dit onderwerp:
korfbal TOP Arnemuiden
Deel dit artikel:

Reageren