Zeeland wordt wakker: dodelijk ongeluk, inspectie sluis en koetsenparade

Goedemorgen, dit is in het Zeeuwse nieuws op maandagochtend 9 september.

Ongeluk Cadzand (foto: HV Zeeland)

Dodelijk ongeluk

Op de Vierhonderdpolderdijk in Cadzand is gisteravond een 22-jarige man uit Cadzand om het leven gekomen. Hij ging rond 19.00 uur met zijn bromfiets onderuit en botste op een stenen pilaar.

Lees ook:

De Bergsediepsluis in de Oesterdam (foto: Omroep Zeeland)

Sluis-inspectie

De Bergsediepsluis is grondig geïnspecteerd voordat er groot onderhoud kan worden gepleegd volgend jaar. Dan wordt volgens Rijkswaterstaat een grondige renovatie uitgevoerd waarbij bijna elk onderdeel van het sluizencomplex wordt aangepakt.

Lees ook:

Zo'n 15 koetsen en rijtuigen maakten een rondrit door West Zeeuws-Vlaanderen (foto: Omroep Zeeland)

Koetsenparade

Voor de 18e keer werd gisteren de Koetsenparade georganiseerd in Sluis. De parade bestond uit ongeveer 15 authentieke koetsen met verschillende paardenrassen. De deelnemers komen uit verschillende landen. De koetsen reden zoals gebruikelijk een door de West Zeeuws Vlaamse polders en maakten een tussenstop in Cadzand-Bad.

Lees ook:

Wolken boven de Oosterschelde, gezien vanuit de Gorishoek bij Scherpenisse (foto: Diana Bragt-de Kok uit Roosendaal)

Weer:

Er zijn vandaag perioden met zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. Later vandaag neemt vanuit het westen de bewolking wat toe. Met een zwakke tot matige wind vanuit het zuiden tot zuidwesten wordt het maximaal 17 of 18 graden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Zeeland wordt wakker zww
Deel dit artikel:

Reageren