Vrachtwagen met zeshonderd biggen gekanteld bij IJzendijke

Bij IJzendijke is vanmorgen een Belgische vrachtwagen met daarin zeshonderd biggen gekanteld. Dat gebeurde op de Watervlietseweg, tien meter over de grens in België. De chauffeur raakte gewond en een deel van de varkens overleefde het ongeluk niet.

Het ongeluk gebeurde rond 9.00 uur. De chauffeur van de veewagen was op weg naar Nederland toen hij door een onbekende oorzaak een stroompaal raakte en zijn truck kantelde. De vrachtwagen kwam zo'n tien meter voor de Nederlandse grens stil te liggen, net na een scherpe bocht. Hoe de vrachtwagen met oplegger kon kantelen, is nog niet duidelijk.

Twintig procent van de varkens dood

Na de melding werden zowel Nederlandse als Belgische brandweerploegen opgeroepen en werd de weg van en tussen IJzendijke en Watervliet afgezet. De biggen die het ongeluk overleefd hebben, zijn in de loop van de ochtend uit de vrachtwagen gehaald en weggebracht. Hoeveel varkens dood zijn, durft Alex Vercruysse van de brandweer ter plaatse niet te zeggen. "Maar op ongeveer twintig procent moet u toch wel rekenen."

Vrachtwagen met varkens gekanteld (foto: HV Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
IJzendijke varkens veevoervoer
Deel dit artikel:

Reageren