Brand in leegstaande basisschool onder controle

In een leegstaand schoolgebouw aan de Merwedelaan in Terneuzen heeft een zeer grote brand gewoed. Het vuur werd aan het begin van de middag ontdekt in het pand van basisschool De Steiger (voorheen De Geule). Rond 16.15 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten

Deel van Terneuzen waar wordt gewaarschuwd voor rook (foto: Veiligheidsregio Zeeland)

Bij de brand kwam zoveel rook vrij, dat de veiligheidsregio een NL-Alert verzond met het advies ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Het naastgelegen schoolgebouw moest vanwege de brand ontruimd worden. De kinderen van de ontruimde school zijn onder begeleiding van de school naar de andere locatie aan de Sloelaan verhuisd, waar zij opgehaald konden worden door hun ouders.

De brand woedde vooral ín het gebouw. Omdat het te gevaarlijk was voor brandweerlieden om het pand te betreden, duurde het even voordat zij konden beginnen met blussen. Om de brand uiteindelijk te kunnen bereiken, moest de brandweer een deel van de school slopen.

Geen gevaarlijke stoffen

De brandweer heeft de ruiten van het leegstaande pand ingeslagen, waardoor een deel van de rook kon ontsnappen. Daarbij zijn geen hoge concentraties schadelijke stoffen gemeten, bleek uit onderzoek door een adviseur gevaarlijke stoffen. Door het blussen kan er in de omgeving van de Merwedelaan wel wat bruin water uit de kraan komen.

Meer over dit onderwerp:
Terneuzen brand basisschool de geule
Deel dit artikel:

Reageren