Volgens Partij voor Zeeland kan fietsvoetveer in een week gerepareerd zijn

De Partij voor Zeeland (PvZ) denkt dat de uitgevallen veerboot Prins Willem-Alexander veel sneller te repareren is dan exploitant Westerschelde Ferry beweert en heeft daarover vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. Fractievoorzitter François Babijn heeft technische informatie ingewonnen en volgens hem kan het in een week, in plaats van de geplande twee maanden.

François Babijn tijdens het lijsttrekkersdebat van Omroep Zeeland (foto: Omroep Zeeland)

De Prins Willem Alexander werd 8 augustus uit de vaart gehaald nadat een generator die de schroef aandrijft was vastgelopen. De Westerschelde Ferry gaf begin september aan dat het euvel niet snel te verhelpen is, omdat er weinig deskundigen zijn die de veerboot kunnen repareren. Daarom zou de Prins Willem Alexander minimaal twee maanden uit de vaart zijn.

Gevolgen Brexit?

Babijn heeft technische informatie ingewonnen en hij zegt dat er ook in Zeeland bedrijven zijn die die reparatie kunnen uitvoeren, als het moet in een week tijd. 'Waarom duurt de reparatie dan zo lang en moet die in Engeland plaatsvinden?', vraagt de PvZ zich af. Daarbij stelt de fractie ook de vraag of 'de Brexit nog gevolgen kan hebben voor de reparatie'.

"Ik heb een paar ter zaker kundigen uit onze achterban geraadpleegd, dat zijn hele technische mensen. Ik vraag: is het per se nodig dat dat in Engeland gebeurt? Zij waren ervan overtuigd dat er in Nederland diverse bedrijven zijn die deze klus aankunnen", vertelt Babijn in het programma Zeeland Wordt Wakker.

Babijn vraagt zich ook af waarom de Westerschelde Ferry geen reservegenerator heeft, zodat deze snel vervangen kan worden als dat nodig is.

François Babijn denkt dat veerboot Willem-Alexander sneller gerepareerd kan worden

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
fietsvoetveer Partij voor Zeeland reparatie
Deel dit artikel:

Reageren