Volgens Partij voor Zeeland kan fietsvoetveer in een week gerepareerd zijn

Volgens Partij voor Zeeland kan fietsvoetveer in een week gerepareerd zijn
Volgens Partij voor Zeeland kan fietsvoetveer in een week gerepareerd zijn © OZ
François Babijn tijdens het lijsttrekkersdebat van Omroep Zeeland
François Babijn tijdens het lijsttrekkersdebat van Omroep Zeeland © Omroep Zeeland
De Prins Willem Alexander werd 8 augustus uit de vaart gehaald nadat een generator die de schroef aandrijft was vastgelopen. De Westerschelde Ferry gaf begin september aan dat het euvel niet snel te verhelpen is, omdat er weinig deskundigen zijn die de veerboot kunnen repareren. Daarom zou de Prins Willem Alexander minimaal twee maanden uit de vaart zijn.

Gevolgen Brexit?

Babijn heeft technische informatie ingewonnen en hij zegt dat er ook in Zeeland bedrijven zijn die die reparatie kunnen uitvoeren, als het moet in een week tijd. 'Waarom duurt de reparatie dan zo lang en moet die in Engeland plaatsvinden?', vraagt de PvZ zich af. Daarbij stelt de fractie ook de vraag of 'de Brexit nog gevolgen kan hebben voor de reparatie'.
"Ik heb een paar ter zaker kundigen uit onze achterban geraadpleegd, dat zijn hele technische mensen. Ik vraag: is het per se nodig dat dat in Engeland gebeurt? Zij waren ervan overtuigd dat er in Nederland diverse bedrijven zijn die deze klus aankunnen", vertelt Babijn in het programma Zeeland Wordt Wakker.
Babijn vraagt zich ook af waarom de Westerschelde Ferry geen reservegenerator heeft, zodat deze snel vervangen kan worden als dat nodig is.
François Babijn denkt dat veerboot Willem-Alexander sneller gerepareerd kan worden

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>