Oproep vindt geen gehoor: geen korte broek te zien bij Calvijn College

Aan de oproep van presentator Tim Hofman aan leerlingen van het Calvijn College in Goes om vandaag in korte broek naar school te komen is vanochtend geen gehoor gegeven. Het BNNVARA programma deed de oproep aan mannelijke leerlingen van het Calvijn College om zo de schoolleiding te laten zien dat ze in de toekomst zelf willen uitmaken welke kleding ze dragen.

Geen korte broeken te zien bij Calvijn College (foto: Omroep Zeeland)

In de schoolregels van het Calvijn College staat dat meisjes een rok moeten dragen en jongens een lange broek. Dat was voor een 17-jarige mannelijke leerling van VWO6 reden om het programma van presentator Tim Hofman in te schakelen. Daarop besloot de schoolleiding de jongen te schorsen.

Onderwijsinspectie

De onderwijsinspectie heeft gisteren een gesprek gehad met de school. Volgens de woordvoerder leidt het niet tot vervolgstappen tegen het Calvijn College. Verder willen ze niet ingaan op de zaak, omdat het volgens hen een zaak is tussen de leerling en de school.

Volgens de regels van de Onderwijsinspectie heeft de school niet voldaan om de geschorste leerling aan te melden. Vorige week verklaarde de 6 VWO'er dat hij geen brief heeft gehad van de school, wat de reden is van de schorsing. Volgens het Calvijn College gaat het om een 'time-out'.

Op de site van de Onderwijsinspectie

Een school voor voortgezet onderwijs mag leerlingen maximaal 1 aaneengesloten week schorsen. Duurt de schorsing langer dan 1 dag? Dan moet het schoolbestuur ons op de hoogte brengen.

De school moet de ouders en de leerling schriftelijk op de hoogte brengen van de schorsing of de verwijdering. In de brief van de school staat waarom de leerling is geschorst en voor hoe lang.

Persverbod

Het is onduidelijk of de VWO6 leerling weer terug is op school. Wel is er maandag een gesprek geweest tussen het Calvijn College en de leerling. Wat daar uit is gekomen wil men niet zeggen. De leerling heeft een persverbod opgelegd gekregen van de school. Ook vanmorgen mochten leerlingen van het Calvijn College niet praten met de pers. De schoolleiding wil geen reactie geven.

Lees ook:

De aflevering van #Boos over het korte broeken protest

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Calvijn College Tim Hofman BNNVARA Boos
Deel dit artikel:

Reageren