Ruim een miljoen Belgen zien eerste aflevering Grenslanders

De poster van Grenslanders
De poster van Grenslanders © Grenslanders
In Nederland kwam de eerste aflevering van de serie twee weken geleden niet verder dan de dertiende plaats op de lijst van best bekeken programma's op de zondagavond. Afgelopen zondag stond het programma op de 24ste plek met 268.000 kijkers Volgens verschillende media lagen de verwachtingen in Nederland hoger, waar de serie wel moet concurreren met programma's als Expeditie Robinson, Miljoenenjacht en Onze Boerderij.
Grenslanders is een productie van de uit Terneuzen afkomstige filmmaker Erik de Bruyn en speelt zich af in het grensland van Zeeuws-Vlaanderen. De serie bestaat uit acht afleveringen en wordt iedere zondag uitgezonden op de Nederlandse televisie. Op maandagavond zijn de afleveringen -met twee weken vertraging- op de Belgische televisie te zien.
In de tv-serie wordt aan de Vlaamse kant van de landsgrens een Afrikaans meisje gevonden. Terwijl de Belgische gerechtspsychiater Bert Dewulf (50) zich het lot aantrekt van het zwaar getraumatiseerde meisje, onderzoekt Tara Dessel (35), een Nederlandse politie-inspecteur van Surinaamse afkomst, een schietpartij op een plezierjacht. Al snel blijkt er een verband te zijn tussen beide zaken.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>