Verdachte Hrieps (54) langer vast

De 54-jarige vrouw uit Goes die verdacht wordt van betrokkenheid bij de woningoverval na festival Hrieps in Grijpskerke blijft langer vastzitten. De vrouw werd op 27 augustus aangehouden. Op 30 augustus werd haar voorarrest met twee weken verlengd. Zij wordt verdacht van witwassen en verduistering.

Tenten op het terrein van Hrieps in 2018 (foto: Rianne Lous)

In de nacht van zaterdag 11 mei op 12 mei werd bij een woningoverval in Grijpskerke de dagopbrengst van Hrieps gestolen. De overvallers maakten volgens de organisatie meer dan een half miljoen euro buit.

Vier verdachten zitten vast

Het duurde anderhalve maand, maar toen werd de eerste verdachte, een 22-jarige vrouw uit Goes, aangehouden. Vijf dagen later, op zondagmiddag 28 juli, pakte de politie een 22-jarige man uit Goes op het vliegveld in Brussel op. Hij stond op het punt om op vakantie te gaan.

De derde verdachte werd ook op het vliegveld aangehouden, maar dan die van Rotterdam. De 24-jarige Vlissinger had er op donderdag 1 augustus net een vakantie opzitten toen hij werd aangehouden op The Hague Airport. De 54-jarige vrouw is tot nu toe de laatst aangehouden verdachte.

De eerste drie verdachten van de overval. (foto: Omroep Zeeland)

Alle verdachten zitten op dit moment vast. Welke rol ze precies hebben gespeeld, is - behalve van de 54-jarige vrouw, die verdacht wordt van witwassen en verduistering - nog niet door de politie naar buiten gebracht.

De vier verdachten die nu vastzitten hebben beperkende maatregelen opgelegd gekregen. Ze mogen alleen contact met hun advocaat en de politie hebben. Om die reden geeft de politie ook niet veel informatie over het onderzoek.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
overval Hrieps
Deel dit artikel:

Reageren