Provincie zoekt hulp Rijk bij aanpak gevaarlijke weg

Het provinciebestuur zoekt de hulp van het Rijk bij de aanpak van de Zanddijk-Molendijk in Yerseke. Het is één van de gevaarlijkste wegen van Zeeland. Vanaf 2008 tot nu zijn er vijftig ongelukken geweest. De provincie wil op korte termijn de weg aanpakken, het liefst met financiële hulp van het Rijk.

Ongeluk Zanddijk Yerseke (foto: Omroep Zeeland / HV Zeeland)

De weg is smal, onveilig en in een slechte staat, stelt de provincie. Uit een eerder onderzoek kwamen vier alternatieven voor aanpak van de weg naar voren. De provincie zet nu in op twee varianten daarvan.

Veilig en bereikbaar

Bij beide varianten gaat de veiligheid van de weg omhoog en is de bereikbaarheid van Yerseke gegarandeerd, zegt provinciebestuurder Harry van der Maas. De ene variant (met de naam groen) is 20 miljoen euro duurder dan de ander (met de naam bruin).

De groene zorgt voor een betere aansluiting op de A58. Er komt dan een nieuwe aansluiting op één kilometer verder van de Vlaketunnel af. Rijkswaterstaat vindt dat een goed idee. Want het verkeer, komend vanaf Yerseke richting de snelweg, staat nu regelmatig vast. Dat zou met de nieuwe aansluiting verleden tijd moeten zijn.

Gesprek met minister Verkeer en Waterstaat

Provinciebestuurder Harry van der Maas heeft in november een gesprek met de minister van Verkeer en Waterstaat. Dan verwacht hij ook te horen of het Rijk wil meebetalen aan die duurdere variant. Van der Maas vraagt een Rijksbijdrage van 25 miljoen euro.

Zo niet, dan wordt de weg zelf wel aangepakt, maar dan niet de aansluitingen op de snelweg. Daar heeft de provincie, samen met gemeente Reimerswaal en het Waterschap, sowieso 56 miljoen voor gereserveerd.

Begin volgend jaar moet duidelijk zijn wat er met de Zanddijk-Molendijk bij Yerseke gebeurt.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
zanddijk molendijk
Deel dit artikel:

Reageren