Investering van 42 miljoen in Zeeuws-Vlaamse zorg

ZorgSaam gaat fors investeren in de Zeeuws-Vlaamse zorg. Samen met Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) wordt er een bedrag van 42 miljoen uitgegeven aan een verbouwing en nieuwbouw van het operatiecomplex in Terneuzen en een renovatie van verpleeghuis De Stelle in Oostburg.
Investering van 42 miljoen in Zeeuws-Vlaamse zorg Zorgsaam
Investering van 42 miljoen in Zeeuws-Vlaamse zorg © Omroep Zeeland
ZorgSaam wil in de toekomst de kwaliteit én de zorg in Zeeuws-Vlaanderen waarborgen. "De ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen wil de gezondheid binnen de regio verbeteren door een goed, betrouwbaar en houdbaar aanbod van zorgvoorzieningen te organiseren", aldus ZorgSaam in een persverklaring.

'Eén van de modernste operatiecomplexen van Nederland'

Het geld gaat dus naar een verbouwing van het huidige ziekenhuis in Terneuzen, dat dertig jaar oud is. Met de verbouwing hoopt ZorgSaam dat het ziekenhuis nog tientallen jaren meekan. Daarbij krijgt het ziekenhuis gloednieuwe operatiekamers. "Daar ontstaat straks één van de modernste operatiecomplexen van Nederland", stelt ZorgSaam.
Verpleeghuis De Stelle in Oostburg wordt ook aangepakt. Met de verbouwing ontstaat er 'binnen de mogelijkheden van het gebouw, een ruim en eigentijds woon-, werk- en leefklimaat'. Volgens ZorgSaam is het een stap voorwaarts in de kwaliteit van ouderenzorg in West-Zeeuws-Vlaanderen.

Lage rente

BNG wordt de huisbankier van ZorgSaam. De bank helpt organisaties binnen de publieke sector om tegen een lage rente maatschappelijke doelstellingen te realiseren zodat de kosten voor de burgers laag zijn.
Volgende week maandag gaat de eerste paal van het nieuwe operatiecomplex de grond in. Het complex en de renovatie van De Stelle moeten medio 2020 klaar zijn. Het moderniseren van het ziekenhuis in Terneuzen wordt over meerdere jaren uitgesmeerd.
Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.