Als het aan de gemeente ligt, wemelt het straks in Wemeldinge van de fietstoeristen

In Zeeland wemelt het van de toeristen op de fiets. En die moeten ook naar Wemeldinge komen, vindt de gemeente Kapelle. Burgemeester Huub Hieltjes onthulde daarom vandaag tijdens een fietstocht een aantal faciliteiten die meer fietstoeristen naar het dorp moeten brengen.

"Wemeldinge is wat ons betreft de parel van Zeeland", zegt burgemeester Hieltjes. Een van de plekken die hij onthulde was een oplaadpunt voor elektrische fietsen. "Het duurt een uur totdat de fiets is opgeladen en ondertussen kunnen de fietsers genieten van het uitzicht op de Oosterschelde. "Als je gelukt hebt, zie je misschien wel bruinvissen voorbij komen", zegt Hieltjes.

Tijdens de tocht zat het weer niet echt mee. Toch vindt de burgemeester het waard om ook tijdens regenachtige weersomstandigheden een bezoek aan het dorp te brengen. De plekken die vandaag onthuld werden, zijn een vervolg op het toekomstplan dat in juli door de gemeente Kapelle is vastgesteld. De gemeente zegt dat daar de komende jaren nog meer nieuwe plekken in het dorp gaat komen.

Meer over dit onderwerp:
Wemeldinge fietstoeristen
Deel dit artikel:

Reageren