'Dat manifest van de SGP is een verzameling open deuren'

De SGP had zich meer moeten verdiepen in de jeugdzorg voordat ze met een manifest kwamen. Die kritiek heeft wethouder Albert Vader (PSR) van Vlissingen: "Het is een verzameling open deuren."

Wethouder Albert Vader (PSR) van Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

"Dit had echt wel beter gekund", zegt wethouder Vader. Hij maakt een verontwaardigde indruk, maar houdt het zakelijk: "Een aantal zaken die worden opgesomd in die tien punten, die zijn we echt al aan het uitvoeren."

Dit weekend publiceerde de SGP een manifest dat oproept om de jeugdzorg in Zeeland beter te organiseren. Er zijn te veel verschillen tussen de Zeeuwse gemeenten. Een jongere uit Terneuzen kan daardoor andere zorg of meer aangeboden krijgen dan bijvoorbeeld een jongere uit Middelburg. De SGP constateert daarnaast te veel bureaucratie en roept op tot meer samenwerking.

Dat er verschillen tussen gemeenten zijn, erkent wethouder Vader. "Maar we zitten in Zeeland met de dertien wethouders jeugdzorg zeer frequent rond de tafel om juist dat soort problematiek te voorkomen."

Wethouder Albert Vader van Vlissingen

Het manifest van de SGP vindt hij ondoordacht: "Ik vind dat de punten die zijn aangedragen niet echt realistisch zijn of al gewoon weg al in gang zijn gezet en worden uitgevoerd. Er gebeurt meer dan de SGP denkt. Het lijkt het alsof er dingen in gang gezet moeten worden, maar die gebeuren echt al."

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren