Tbs met dwangverpleging voor mishandeling met heupworp

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © ANP
De man werd in het verleden al vaker veroordeeld voor geweldsdelicten. De rechtbank acht de kans op herhaling dan ook groot en vindt dat de man een gevaar voor anderen oplevert. Volgens psychologen en psychiaters lijdt hij aan een persoonlijkheidsstoornis en is hij afhankelijk van cannabis, alcohol en cocaïne.
Vanwege deze feiten wordt de man verminderd toerekeningsvatbaar verklaard en krijgt hij tbs mét dwangverpleging opgelegd. Dat betekent dat hij - in ieder geval - twee jaar in een kliniek wordt opgenomen voor behandelingen. Dit gebeurt nadat hij zijn celstraf, met aftrek van voorarrest, heeft uitgezeten.
<p><strong>Een heupworp tijdens een 'explosie van gweld'</strong></p><p>De man fietste begin april naar de 33-jarige vrouw in Oost-Souburg, die bij een vriendin was ondergedoken omdat ze bang was voor de man. Buiten kwam het tot, zoals de officier van justitie het later verwoordde, een 'explosie van geweld'. De vrouw werd op de grond gegooid met een heupworp en brak daarbij haar heup.</p><p>Daar stopte het geweld niet, de man sloeg en schopte de vrouw terwijl ze op de grond lag. Toen haar 9-jarige zoontje haar wilde helpen, kreeg ook hij klappen.</p>

Lees ook: