Veertig mannen en vrouwen willen dolgraag naar de gevangenis

Torentijd in Middelburg zit te springen om personeel. Er zijn op het moment 26 vacatures. Daarom werden veertig mannen en vrouwen vandaag uitgenodigd voor een selectiedag.

De mannen en vrouwen hadden een gesprek met medewerkers van de penitentiaire inrichting, een gesprek met een psycholoog en werden ook fysiek getest. Adjunct-directeur Petra Weijman: "De mensen die hier werken moeten ook lichamelijk fit zijn, want stel dat er hier iets gebeurt, er zijn trappen en misschien moeten ze een collega of gedetineerde verplaatsen. Vandaar dat de sollicitanten een hindernisbaan moeten lopen binnen een bepaalde tijd."

Ongedwongen sfeer

De sollicitatiegesprekken zijn in de kantine met andere sollicitanten in de buurt. Weijman: "We doen dit in een ongedwongen sfeer omdat wanneer dat gebeurt in een afgesloten kamertje dat vaak te spannend is voor de sollicitant, dus is veel gezelliger en lekker ontspannen."

Een tweede kans

Weshley Nijsse is een van de sollicitanten. De fysieke test viel achteraf tegen, maar hij heeft erg veel zin om te gaan werken in Torentijd. "Iedereen kan wel eens een fout maken en hier terecht komen, maar iedereen verdient ook een tweede kans en als ik daar aan kan meewerken doe ik dat graag."

Als de sollicitanten alles goed hebben gedaan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Om in dienst te komen moet er dan nog een Verklaring Omtrent Gedrag worden geregeld.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
torentijd selectiedag penitentiare inrichting
Deel dit artikel:

Reageren