Celstraf voor Thoolse tieners die man bij homo-ontmoetingsplek van auto beroofden

Twee jonge mannen, die in april een 60-jarige man beroofden van zijn auto en mobiele telefoon bij een homo-ontmoetingsplek bij Rilland, hebben een celstraf van 360 dagen opgelegd gekregen, waarvan 287 en 254 voorwaardelijk. Twee andere verdachten werden vrijgesproken.

Rechtbank in Middelburg (foto: ANP)

Het groepje van vier mannen uit Tholen (drie van 19 jaar oud en één van 18) reed op een avond in april naar de homo-ontmoetingsplek, vlak bij de Kreekraksluizen. Op de weg daarnaartoe bedachten ze om voor de grap bij iemand in te stappen. De jongste van het stel stapte bij het slachtoffer in de auto en ze reden het bos in. De andere drie reden erachteraan.

In de auto smeedden ze het plan om het slachtoffer in het bos te beroven. Op de plek aangekomen, liep het slachtoffer met de jongste man het bos in. Twee andere mannen kwamen achter hen aan. De vierde man vertrok met de volgauto. Onder dreiging van een pistool moest de eigenaar zijn autosleutel afgeven, vervolgens gingen de drie mannen er met zijn auto vandoor.

Twee verdachten vrijgesproken

Zowel de 18-jarige man als de man die met de auto vertrok voordat de beroving plaatsvond, zijn vrijgesproken. De een was immers niet aanwezig bij de beroving, de ander wist niet van de plannen af, omdat hij op dat moment al bij het slachtoffer in de auto zat. Hij verklaarde in de rechtbank verrast te zijn door de situatie waar hij vervolgens in terecht kwam.

De andere twee mannen zijn veroordeeld voor afpersing en diefstal. De ene bedreigde het slachtoffer met het pistool, de ander had een alarmpistool en munitie in zijn bezit.

Meer over dit onderwerp:
Tholen Rilland beroving homo-ontmoetingsplek
Deel dit artikel:

Reageren