Zandkastelen bouwen: leerzaam en leuker dan rekenen

Leerlingen van basisschool de Lichtboei in Westkapelle hebben The Battle of The Beach 2019 gewonnen. Ze waren de besten van de zeventig leerlingen van Walcherse scholen die op het strand bij Westkapelle een zo stevig mogelijk zandkasteel bouwden. Over een ding waren alle leerlingen het eens: 'Dit is veel leuker dan in de klas rekenen'.

Niet alles draaide vandaag om gezelligheid op het strand. Waterschap Scheldestromen, dat het evenement organiseerde, probeerde de leerlingen te laten zien hoe krachtig het water is. "Vorig week hebben we al gastlessen gegeven en hebben we ook laten zien dat er wel wat meer nodig is dan een beetje zand om het water tegen te houden", zegt Josephine van Belzen van het Waterschap.

Tips en trucs

Tijdens de gastlessen werden ook wat tips en trucs getoond die tijdens de wedstrijd goed toegepast konden worden. Die werden overgenomen om een zo stevig mogelijke dijk te bouwen. "De een heeft een voordijk gemaakt en de ander een voorgeul. Fantastisch om te zien hoe ze dat hebben gedaan", zegt Van Belzen.

Er werden vandaag prijzen uitgereikt voor het kasteel dat het langst overeind bleef, voor het mooiste zandkasteel en voor het team dat het best samenwerkte.

Meer over dit onderwerp:
Westkapelle Scheldestromen zandkastelen
Deel dit artikel:

Reageren