Zeeland wordt wakker: meer woningen Goes, LAKS boos op Calvijn College en verhuizing HAP

Goeiemorgen, dit is in het nieuws in Zeeland op de ochtend van vrijdag 13 september 2019:

Kameleonwoning (foto: Rothuizen, Fraanje, BG Peters, Van de Velde, Jan van Beekhuizen)

Meer woningen

Goes wil opnieuw fors investeren in woningbouw. Er wordt gewerkt aan een plan om huizen te bouwen. Volgens het gemeentebestuur zijn die nodig door de aanhoudende trek naar de stad.

Lees ook:

Leerling Calvijn College niet welkom op school na actie voor korte broek (foto: BNNVARA)

Korte broek

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) spreekt schande van de gang van zaken rond een leerling van het Calvijn College in Goes. Hij haalde het programma #BOOS van BNNVARA naar de school om te protesteren tegen het verbod op korte broeken op school, en werd geschorst.

Lees ook:

Impressie nieuwe huisartsenpost Middelburg (foto: Maron Healthcare)

Verhuizing huisartsenpost

De raad in Middelburg is voor verhuizing van de huisartsenpost (HAP) van Vlissingen naar Middelburg. Er zijn plannen om aan de Kroonveldweg (bij de N57) in Middelburg een nieuw medisch centrum te gaan bouwen. Daar komt dan ook de HAP.

Lees ook:

Bij de Zwaakse Weel (foto: Kristian de Winter)

Weer

Vanochtend passeert eerst een vrij zwakke storing. Hierdoor is het eerst bewolkt met wat regen of motregen. Vanaf zee gaat het vervolgens vrij snel opklaren. Vanmiddag zijn er zonnige perioden en wordt het rond 20 graden.

Vanavond en komende nacht zijn er brede opklaringen. De wind is zwak en later zijn mistbanken mogelijk. De temperatuur daalt vannacht naar 8 tot 10 graden, direct aan het water wordt het 11 of 12 graden.

Meer over dit onderwerp:
zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren