Vrouwelijke verdachte (54) Hrieps mag naar huis

De 54-jarige vrouw uit Goes die verdacht wordt van betrokkenheid bij de woningoverval na festival Hrieps in Grijpskerke, mag naar huis. Ze blijft nog wel verdachte, maar haar voorarrest is beƫindigd. De vrouw wordt verdacht van witwassen en verduistering.

De tenten van Hrieps. (foto: Anne-Marie van Iersel)

De vrouw werd op 27 augustus opgepakt. Sindsdien zat ze in voorarrest en in beperkingen. Dat wil zeggen dat ze alleen contact mocht hebben met haar advocaat. Niet alleen is de 54-jarige vrouw de enige van de vier verdachten die voorlopig naar huis mag, ook is ze de enige verdachte waarvan iets wordt gezegd over de verdenking: witwassen en verduistering. Bij de andere drie verdachten worden nog geen uitspraken gedaan over hun vermoedelijke rol bij de overval.

Deel van de overvalsbuit in handen

Het Openbaar Ministerie denkt dat de 54-jarige Goese een deel van de overvalsbuit in handen heeft gehad, terwijl zij wist dat deze afkomstig was van het festival. In elk geval zou ze een deel van dat geld hebben uitgegeven. Het onderzoek naar de overal is nog steeds in volle gang.

Overval

In de nacht van zaterdag 11 mei op 12 mei werd een vrouw in haar woning in Grijpskerke overvallen. Ze was in het bezit van de dagopbrengst van festival Hrieps dat de avond daarvoor werd gehouden. De overval vond plaats rond 03.15 uur. De overvallers waren donker gekleed en gemaskerd. De drie drongen de woning binnen door een ruit in te gooien. Eenmaal binnen eisten ze van de bewoonster geld. Daarna maakten de overvallers zich uit de voeten met meer dan een half miljoen euro.

De andere drie verdachten moeten nog even wachten voor er weer over hun voorarrest wordt gesproken. De eerste persoon die werd opgepakt is een 22-jarige vrouw uit Goes. Zij hoort samen met de 24-jarige Vlissinger aanstaande dinsdag of ze langer in de cel blijven zitten in afwachting van het onderzoek en de rechtszaak. De laatste verdachte is een 22-jarige man uit Goes. Over zijn voorarrest wordt op 1 oktober weer gepraat. Een van de twee mannen zit nog steeds in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Op 5 november is de eerste proforma-zaak gepland over de Hrieps-overval. Tijdens zo'n zitting wordt de stand van zaken van het onderzoek besproken en wordt er gekeken naar het voorarrest van de verdachten.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
overval voorarrest Hrieps
Deel dit artikel:

Reageren