Groene Ster houdt schade beperkt tegen FC Marlene

Groene Ster heeft in de Eredivisie van het zaalvoetbal de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. FC Marlene uit Heerhugowaard was in de Baskensburg in Vlissingen met 1-3 te sterk voor de ploeg van de nieuwe trainer Youssef el Badey.

Groene Ster raakte via Salim Sandee vroeg in de wedstrijd de paal. Kort daarna kwam FC Marlene, dat vorig seizoen op de vierde plaats eindigde, op 0-1 door Nabil Akazoun.

Groene Ster laat gevaarlijk

FC Marlene was de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen. Groene Ster stelde daar weinig tegenover. Pas in de slotfase van de eerste helft werd Groene Ster weer gevaarlijk. Onder meer via mogelijkheden van Josimar Pattinama en Nabil Azzanagui.

Kort na rust was FC Marlene opnieuw trefzeker. Nigel Wijdenbosch passeerde keeper Karim Ben Sellam en zette de formatie uit Noord-Holland op 0-2.

Risico's

FC Marlene raakte in de tweede helft nog twee keer de paal maar kwam pas op 0-3 toen Groene Ster meer risico's nam door keeper Ben Sellam als veldspeler te gebruiken. Ismail Hamdaoui profiteerde daarvan door drie minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen.

Slotoffensief

Een slotoffensief van Groene Ster leverde in de laatste seconden nog een treffer op van Hicham Azzanagui.

Eredivisie zaalvoetbal

stand
1. asv LEBO 2-6
2. FC Eindhoven 2-4
3. Hovocubo 2-4
6. Groene Ster 2-3

Groene Ster, dat vorige week de competitie opende met een zege op TPP/Feyenoord Futsal zakt naar de middenmoot van de Eredivisie.

Bij Groene Ster ontbraken Badr Belhadj (blessure) en Nicky van Merriënboer (ziek).

Scoreverloop

0-1 Nabil Akazoun (2)
0-2 Nigel Wijdenbosch (23)
0-3 Ismail Hamdaoui (37)
1-3 Hicham Azzanagui (40)

Deel dit artikel:

Reageren