'Deze 1500 rozen moeten continu nat worden gehouden'

'Deze 1500 rozen moeten continu nat worden gehouden'
'Deze 1500 rozen moeten continu nat worden gehouden' © Omroep Zeeland
Ruim 1500 rozen voor Ride for the Roses
Het is niet de eerste keer dat Scalda de bloemstukken voor dit fietsevenement verzorgt, maar het is wel voor het eerst dat ze dat met echte bloemen doen en zeker met dit warme weer is dat wel een uitdaging volgens docent Jeannet van Duijn: "De bloemen mogen natuurlijk niet verwelken en daarom houden we het steekschuim goed nat door het continu te begieten. Daarnaast hebben we parasols opgezet zodat de rozen in de schaduw staan dus ik denk dat ze het wel overleven."

Motorversiering

De motor die morgen voorop de stoet rijdt wordt ook versierd met rozen door onder andere de derdejaars student Noa Verwoerdt. "We hebben een stevige constructie gemaakt van kippengaas en tiewraps zodat het bloemstuk er niet af kan vallen", vertelt Noa. "De motor moet namelijk honderd kilometer rijden en over het algemeen hobbelen motors meer dan auto's dus vandaar dat het er stevig op bevestigd moet worden."
De eerste deelnemers verzamelen morgenochtend om 10:00 uur aan de start.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>