Tientallen ideeën voor korte film Slag om de Schelde

Herdenking van de Slag om de Schelde
Herdenking van de Slag om de Schelde © Omroep Zeeland
Filmalot steunt normaal alleen Zeeuws filmtalent, maar deed in maart nadrukkelijk een landelijke oproep. Iedere filmmaker uit Nederland kon een plan indienen voor een korte film die betrekking heeft op een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog.
"Een jury, onder leiding van regisseur Eric de Bruijn, bekijkt een preselectie van tien tien ideeën. Zij kiezen daarna de vijf beste inzendingen", zegt Jeroen van Ooijen van Stichting Filmalot. De vijf filmmakers met de winnende inzendingen krijgen geld en begeleiding om het idee te verfilmen. Komend voorjaar gaan de korte speelfilms in première.
De vijf korte films over de Slag om de Schelde staan los van de nieuwe Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde die eind 2020 in première moet gaan.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>