TOP ten onder tegen Koog Zaandijk

TOP Arnemuiden is er niet in geslaagd te stunten tegen Koog Zaandijk. Op bezoek bij de Zaanse korfbalvereniging kon TOP de thuisploeg in het eerste kwartier nog in toom houden, maar zag de nummer drie van de Ereklasse B uitlopen naar een 22-14 eindstand.

TOP Arnemuiden zag Koog Zaandijk met 22-14 winnen. (foto: Omroep Zeeland)

De Arnemuidenaars begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen al snel op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jorian Schroevers. In het openingskwartier maakte de ploeg van Kees-Jan Oppe het de Zaankanters lastig om te scoren. Toch wist de thuisploeg mede dankzij een fysiek overwicht de verdediging van TOP te breken en liep uit naar een 7-3 tussenstand.

TOP leek in de eerste helft even terug te komen door doelpunten van onder meer Anita de Ridder en Jeanine Marijs, maar de ploeg wist niet door te zetten waardoor de score bleef steken op een 10-6 ruststand.

Tweede helft

Na rust was het spelbeeld vergelijkbaar met de eerste helft, TOP begon sterk en kwam terug naar een 12-9 tussenstand. In paniek raakte Koog Zaandijk niet en liep mede door het lengteoverwicht bij de mannen uit naar een 17-10 stand. Deze fase kwam de ploeg van Kees-Jan Oppe niet te boven waardoor de thuisploeg een ruime 22-14 overwinning boekte.

Trainer Kees-Jan Oppe kijkt realistisch terug op de nederlaag en ziet vooral leerpunten: "Verdedigend vond ik dat we het prima deden, alleen wisten we op de momenten dat Koog Zaandijk gas gaf niet mee te scoren. Dit kwam deels door het lengteoverwicht aan hun kant, maar op die momenten vind ik dat we verdedigend sterk moeten blijven. En dat gebeurde niet altijd."

Op de ranglijst staat de club uit Arnemuiden nu op een gedeelde laatste plaats.

Meer over dit onderwerp:
TOP Arnemuiden Korfbal
Deel dit artikel:

Reageren