Kaaipop 3.0: de laatste wens van Martin Cornelius

Een eerbetoon aan Martin Cornelius. Zo kun je Kaaipop 3.0 het beste omschrijven. Martin maakte in juli een eind aan zijn leven. Hij schreef afscheidsbrieven en in die aan zijn beste vriend Wesley, stond de wens om Kaaipop door te laten gaan. "Toen was het verlies nog te vers om een muziekfestival te organiseren, maar vandaag wil ik de laatste wens van Martin graag in vervulling laten gaan."

Het muziekfestival werd sinds 2009 traditiegetrouw ieder jaar tijdens de Visserijfeesten in Breskens gehouden, georganiseerd door kroegbaas Martin Cornelius. Het evenement stond de week na zijn overlijden gepland. Alles was al voorbereid en de inkopen waren gedaan. "Een weekend vol muziek in een vol café, daar deed Martin het voor. Als muziekliefhebber vond hij het fantastisch om anderen ook te laten genieten van muziek", vertelt Wesley.

Eerbetoon

Wesley wilde graag aan de laatste wens van zijn vriend voldoen, maar door juridische regels mocht het festival niet meer in eetcafé the Bounty gehouden worden. Gelukkig voor hem werd al snel een andere locatie aangeboden: Raceland, de voormalige kartbaan in Breskens. Samen met Serge Brevet, Chris Schippers, vader en zoon George en Bjorn de Rijcke, allemaal vrienden van Martin en van elkaar ging Wesley aan de slag, geholpen door nog eens twintig vrijwilligers.

Lach en traan

Het werd een festival met een lach en een traan. Zeker toen Wesley voorlas uit de afscheidsbrief waren de emoties voelbaar. Maar daarna was het weer muziek dat de klok sloeg. Martin zou het niet anders gewild hebben.

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.

Deel dit artikel:

Reageren