Brandweer laat wagen van legosteentjes bouwen

Een brandweerwagen, gebouwd van LEGO. Die heeft Patrick Pieters van het werkleerbedrijf in Terneuzen op verzoek van de brandweer gemaakt. Het gaat om een mini versie van de nieuwe Zeeuwse tankautospuit van de brandweerpost Zaamslag. De opdrachtgever kwam de nagebouwde wagen vanmiddag ophalen.

"De ladder kan uitschuiven, er zitten lichtjes en geluidjes in, en in principe zou hij ook kunnen rijden", legt de trotse Pieters uit. "Ik ben op bezoek geweest bij de brandweer met een fotograaf." Op basis van die foto's maakte Pieters de miniatuurversie van de echt tankautospuit.

Daarna kwam het uitzoekproces. "Ik heb zo'n honderd foto's geprint met alle details. In het magazijn moest ik de legosteentjes gaan zoeken." Tussen de 120.000 steentjes vond Pieters de juiste stenen om de brandweerwagen te bouwen. "Ik weet niet hoeveel stukken LEGO ik uiteindelijk gebruikt heb."

Beide versies van de tankautospuit (foto: Omroep Zeeland)

Bij de brandweerpost in Zaamslag zijn ze erg blij met de bouwkunsten van Pieters. "Het is bijzonder dat deze voor ons speciaal gemaakt is", zegt brandweer-vrijwilliger Arjan Dekker. "In iedere volwassen man schuilt nog wel een klein beetje de kleine jongen. LEGO blijft iets voor alle leeftijden."

'Dit kan niet iedereen'

Dekker wilde voor de brandweerpost een bijzonder item dat niet iedereen heeft. "Ik wilde dat de auto in grote lijnen werd nagemaakt, maar die grote lijnen kan je weg laten. Dit is heel bijzonder. Ik had dit niet gekund, daar moet je echt aanleg voor hebben. Dit kan niet iedereen."

Meer over dit onderwerp:
lego tankautospuit
Deel dit artikel:

Reageren