Zeeland wordt wakker: LEGO-brandweerwagen, oefening Sluiskiltunnel en kampioen Oestersteken

Goedemorgen! Het is dinsdag 17 september en toen jij sliep gebeurde er het volgende in Zeeland. In Zaamslag hebben ze sinds gisteren een brandweerwagen van legoblokjes, in de Sluiskiltunnel werd door de veiligheidsdiensten geoefend en in Bruinisse kroonde Joost Deurloo zich opnieuw tot Nederlands kampioen oestersteken.

Beide versies van de tankautospuit (foto: Omroep Zeeland)

Brandweerwagen van LEGO

Een brandweerwagen, gebouwd van LEGO. Dat heeft Patrick Pieters van het werkleerbedrijf in Terneuzen op verzoek van de brandweer gemaakt. Het gaat om een kleine versie van de nieuwe Zeeuwse tankautospuit van de brandweerpost Zaamslag. De opdrachtgever kwam de nagebouwde wagen gistermiddag ophalen.

Lees ook:

oefening verkeersdiensten sluiskiltunnel (foto: Omroep Zeeland)

Oefening Sluiskiltunnel

Een incident met meerdere slachtoffers werd gisteravond nagebootst in de Sluiskiltunnel. Het was een oefening voor de veiligheidsdiensten voor als er écht een groot ongeluk zou gebeuren in de tunnel.

Lees ook:

Het NK oestersteken in Bruinisse (foto: Omroep Zeeland)

NK Oestersteken

Joost Deurloo is voor de derde keer op rij Nederlands kampioen oestersteken geworden. Aan de wedstrijd in Bruinisse deden twaalf deelnemers mee.

Lees ook:

Sébastièn Schletterer met Lein Lievense bij de laatste zege van de atleet in 2009 (foto: Omroep Zeeland)

Kustmarathon

Sébastièn Schletterer (46) doet voor het eerst sinds 2014 weer mee aan de Kustmarathon. De atleet uit Middelburg won de Kustmarathon in 2004, 2008 en 2009, maar heeft al lange tijd last van een hardnekkige rughernia. Schletterer krijgt van de organisatie nu een wildcard. De hardloper wil de overleden Lein Lievense eren met zijn deelname.

Lees ook:

Een mooi plaatje bij de Kazematten in Vlissingen (foto: Leo Viergever)

Het weer:

Vandaag wordt met een noordwestelijke wind relatief koele lucht aangevoerd vanaf de Noordzee. Het wordt een graad of 18 en de wind kan aan zee vrij krachtig zijn, windkracht 5. Het is half bewolkt met geregeld zon en het blijft waarschijnlijk droog.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren