'Smerigste toilet van Zeeland' verdwijnt langs A58

'Smerigste toilet van Zeeland' verdwijnt langs A58
'Smerigste toilet van Zeeland' verdwijnt langs A58 © Omroep Zeeland
't Scheld langs de A58
't Scheld langs de A58 © Omroep Zeeland
Volgens Rijkswaterstaat hebben de vuilwaterfilters sinds de ingebruikname van de toiletten in 2008 nooit goed gefunctioneerd. Daardoor raakte het oppervlaktewater in de buurt van de wc's vervuild. Technische oplossingen zouden te duur zijn en is dan niet zeker of alles wel naar behoren werkt. Rijkswaterstaat beaamt dat de hygiëne van de toiletvoorziening te wensen overliet.
Afgelopen zomer zijn tijdelijke toiletunits geplaatst en werd er intensiever schoongemaakt, maar dat loste de problemen niet op, meldt Rijkswaterstaat. Bovendien is er geregeld sprake van vernielingen. Deze week worden de tijdelijke units verwijderd, vóór volgend jaar zomer worden ook de toiletgebouwen weggehaald.
Na het weghalen van de wc's controleert een onderhoudsdienst die plekken, omdat men bang is dat mensen -ondanks het verdwijnen van de voorziening- toch daar hun behoeften willen doen.
Weggebruikers kunnen na de toiletsluiting bij Rilland voor een sanitaire stop terecht bij tankstations De Voetpomp en De Vliete bij Krabbendijke, Selnisse bij 's-Heer Arendskerke en het tankstation bij Arnemuiden.

Lees ook: