Pattinama-Kerkhove verliest van Petkovic ondanks opleving

Lesley Pattinama-Kerkhove
Lesley Pattinama-Kerkhove © Orange Pictures
In een gelijkopgaande eerste set wist Pattinama-Kerkhove twee keer een break voor te komen, maar ze had ook zelf moeite met het behouden van haar servicegames. Bij de stand van 5-5 wist Petkovic haar service te houden en vervolgens sloeg de Duitse op de service van Pattinama-Kerkhove met een lovegame toe: 7-5.

Opleving

Ook in de tweede set hadden beide speelsters veel moeite met het binnenhalen van de eigen servicegames. Pattinama-Kerkhove kwam met 4-2 en 5-3 achter, maar ze vocht zich knap terug naar 5-5. Uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin kwam de Zeeuwse met 4-1 voor, Petkovic kwam terug tot 4-4, maar de laatste drie punten waren weer voor Pattinama-Kerkhove.

Beslissende set

In de derde en beslissende set liep Pattinama-Kerkhove tegen een snelle 3-0 achterstand aan. Ook nu toonde ze veerkracht door terug te komen tot 4-3, maar de eindsprint van Petkovic was haar net te machtig: 6-3.

Twee keer hoofdtoernooi

Zo verliest Pattinama-Kerkhove net als vorige week in Zhengzhou haar eerste ronde partij. Toch kan ze redelijk tevreden terug kijken op de afgelopen twee weken, waarin ze vijf partijen won en twee keer het hoofdschema van een toernooi op het hoogste mondiale niveau haalde. De kans is daardoor groot dat ze haar beste positie ooit op de wereldranglijst (plaats 149) binnen kort zal verbeteren.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>