Hulpverleners weer gehinderd door omstanders bij reanimatie in Vlissingen

Politieagenten zijn gistermiddag gehinderd tijdens een reanimatie op het Scheldeplein in Vlissingen. Met behulp van handhavers en toegesnelde supermarktmedewerkers moesten mensen op afstand gehouden worden. Een 77-jarige man uit Vlissingen gedroeg zich volgens de politie opdringerig en weigerde weg te gaan toen agenten hem dat vroegen.

De politie moest met hulp van handhavers van de gemeente Vlissingen en toegesnelde supermarktmedewerkers mensen op afstand houden. (foto: HV Zeeland)

"Stel je voor, je hebt net iemand gereanimeerd en het volgende moment staat er een persoon voor je die zich enorm respectloos gedraagt. Ja, ook wij moeten dan even tot 10 tellen", schrijft het politieteam Walcheren op Facebook. De opdringerige Vlissinger wilde zich ook niet identificeren en kreeg daarom een proces-verbaal.

Het is niet de eerste keer dat hulpverleners hun werk niet goed kunnen doen tijdens een reanimatie in Vlissingen. In juni werd de politie in de Coosje Buskenstraat gehinderd bij de reanimatie van een vrouw. Omstanders liepen rakelings langs de vrouw en maakten foto's terwijl haar bovenlijf voor de reanimatie werd ontbloot.

Vlissingse wijkagent David Kaljouw snapte er niets van. "Waarom wil je een bejaarde vrouw met blote borsten die voor haar leven vecht, filmen? Wat moet je met die beelden?!"

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
politie reanimatie
Deel dit artikel:

Reageren