GroenLinks na Miljoenennota: 'Marinierskazerne Vlissingen weer vertraagd'

Mariniers in geweer tegen nieuwe kazerne Vlissingen
Mariniers in geweer tegen nieuwe kazerne Vlissingen © ANP
"Dit kun je geen behoorlijk bestuur meer noemen", zegt GroenLinks Tweede Kamerlid Isabelle Diks in een persbericht. "Zowel de gemeenten Vlissingen en Utrechtse Heuvelrug, als de betrokken provincies én de mariniers hebben recht op zekerheid over hun toekomst."

Overleggen met mariniers

Het besluit over de gunning zou aanvankelijk dit jaar worden genomen, maar dat werd in juni 2019 uitgesteld naar juli volgend jaar. Nu valt volgens GroenLinks in de nieuwe defensiebegroting te lezen dat het sturen van de zogeheten d-brief - het moment waarop de Tweede Kamer wordt geïnformeerd over de aanbesteding - voor 2021 gepland staat. Maar volgens een woordvoerder van de Provincie Zeeland gaat de d-brief over de bouw zelf en niet over de gunning van de sanering. Er verandert dus helemaal niets aan de planning.
Staatssecretaris Barbara Visser heeft de aanbesteding opgeschort om te overleggen met de medezeggenschapscommissie van de mariniers. De te bouwen kazerne zou niet aan de eisen voldoen. Hij zou niet functioneel zijn en te duur.

Lees ook: