Tweede Hriepsverdachte mag naar huis

De 20-jarige vrouw die op 23 juli werd opgepakt voor betrokkenheid bij de woningoverval na festival Hrieps in Grijpskerke, mag haar proces buiten de gevangenis afwachten. Dat heeft de raadkamer vandaag besloten. Ze blijft verdachte in de zaak.

Tenten op het terrein van Hrieps in 2018 (foto: Rianne Lous)

De vrouw werd in juli als eerste verdachte opgepakt en had een verzoek om haar voorlopige hechtenis te schorsen ingediend bij de raadkamer. Die keurde dat verzoek - onder voorwaarden - goed. "Er zijn kennelijk belangrijke, persoonlijke omstandigheden, redenen om deze voorlopige hechtenis te schorsen", zegt een woordvoerder die daar verder geen uitspraken over kan doen. "Ook over de voorwaarden kan ik niks zeggen."

Een andere verdachte, een 24-jarige man uit Vlissingen, moest vandaag ook voor de raadkamer verschijnen. Zijn voorarrest is verlengd met dertig dagen. Beide verdachten moeten samen met de twee andere verdachten, een 54-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Goes - op 5 november voor de rechtbank verschijnen op de eerste pro forma van deze zaak. Dan wordt onder andere de stand van zaken van het onderzoek besproken.

Overval

In de nacht van zaterdag 11 mei op 12 mei werd een vrouw in haar woning in Grijpskerke overvallen. Ze was in het bezit van de dagopbrengst van festival Hrieps dat de avond daarvoor werd gehouden. De overval vond plaats rond 03.15 uur. De overvallers waren donker gekleed en gemaskerd. De drie drongen de woning binnen door een ruit in te gooien. Eenmaal binnen eisten ze van de bewoonster geld. Daarna maakten de overvallers zich, volgens de organisatie, uit de voeten met meer dan een half miljoen euro.

De 54-jarige vrouw kwam vorige week als eerste van de vier verdachten op vrije voeten toen haar voorarrest werd opgeheven. De vrouw, die tweeënhalve week in voorarrest heeft gezeten, wordt verdacht van witwassen en verduistering.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Hrieps
Deel dit artikel:

Reageren