Zeeland wordt wakker: zonneparken Reimerswaal, niet genoeg geld voor jeugdzorg

Zeeland wordt wakker: zonneparken Reimerswaal, niet genoeg geld voor jeugdzorg
Zeeland wordt wakker: zonneparken Reimerswaal, niet genoeg geld voor jeugdzorg © Omroep Zeeland
Zonnepanelen
Zonnepanelen © Pixabay

Zonneparken in Reimerswaal

Zonneparken moeten niet dwars door de gemeente Reimerswaal worden gebouwd, maar op vaste plekken waar de parken zoveel mogelijk geclusterd worden. Dat stelt verantwoordelijk wethouder Jaap Sinke voor. De gemeenteraad heeft een week geleden ingestemd met de komst van twee zonneparken van samen 28 hectare.

Lees ook:

Minister Wopke Hoekstra van Financien onderweg naar de Tweede Kamer.
Minister Wopke Hoekstra van Financien onderweg naar de Tweede Kamer. © ANP

Zeeuwse onderwerpen in de Miljoenennota

In de Miljoenennota die gisteren gepresenteerd werd, wordt een aantal Zeeuwse kwesties genoemd. De N59 moet veiliger, Zeeland krijgt nog 12,6 miljoen euro aan regiogelden van het Rijk, duurzame landbouw, ouderenzorg en onderwijs in krimpregio's. Een opsomming van de Zeeuwse onderwerpen in de Miljoennennota:

Lees ook:

© Omroep Zeeland

Goese wethouder: Geld voor jeugdzorg is niet genoeg

Ook gerelateerd aan de Miljoenennota: het extra geld dat het kabinet uittrekt voor de jeugdzorg, is niet genoeg. Dat stelt wethouder Derk Alssema (ChristenUnie) van Goes, namens de Zeeuwse gemeenten. Het kabinet stelt voor de komende twee jaar honderden miljoenen beschikbaar, om de financiële tekorten bij de gemeenten te dekken. Maar daarna gaapt er weer een groot gat, zegt Alssema.

Lees ook:

De kerk van Nisse
De kerk van Nisse © Astrid Wiessner Hoog

Het weer

Het waait vandaag iets minder dan gisteren, maar waait wel uit het noorden waardoor er koelere lucht wordt aangevoerd. Daardoor wordt het niet warmer dan een graad of 17. Het blijft wel droog en de zon laat zich geregeld zien.