Calamiteitenoefening op Westerschelde: 'Olielekkage na aanvaring tussen twee schepen'

Niet schrikken als je vandaag op de Westerschelde tussen Waarde en Bath verschillende hulpdiensten ziet varen en een vliegtuig van de Kustwacht ziet overvliegen. Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Zeeland houden in samenwerking met verschillende Vlaamse instanties een calamiteitenoefening.

Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Zeeland houden in samenwerking met verschillende Vlaamse instanties een calamiteitenoefening. (foto: Omroep Zeeland)

Het scenario is dat er twee schepen met elkaar in aanvaring zijn gekomen waarbij olie is vrijgekomen. De oefening is een jaarlijks terugkerend evenement om te kijken of alles nog werkt zoals het op papier is bedacht.

Drie oefeningen in een

Volgens Bert Trommelen, die betrokken is bij de organisatie van de oefening, gaat het dit jaar om een gecombineerde oefening met twee andere diensten. Zo wordt er ook geoefend in het regionale crisiscentrum van Rijkswaterstaat en op twee commandoschepen op de Westerschelde. De overlast voor de scheepvaart blijft tot een minimum beperkt. De hoofdvaargeul blijft beschikbaar.

Bij de oefening zijn zo'n 45 mensen betrokken en worden zes schepen ingezet.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren