Qube voelt geen druk na winst Zeeuwse Belofte

Qube voelt geen druk na winst Zeeuwse Belofte
Qube voelt geen druk na winst Zeeuwse Belofte © Zeeuwse Belofte
Voor de Zeeuwse belofte vaardigden de Zeeuwse bandcompetities Spectra (Zuid-Beveland), PodiumZ (Walcheren), Regioruis (Schouwen-Duiveland) en Steenworp (Zeeuws-Vlaanderen) elk een deelnemer af. Dit jaar waren dat naast rapper Qube, de bands Brontyde uit Vlissingen, Potential Wonders uit Zuid-Beveland en Risky Roads uit Utrecht. In die laatste band drumt Zeeuws-Vlaming Joep Lensen. De jury koos uit de vier deelnemers voor Qube door zijn originaliteit, podiumuitstraling en old school beats.
<p>Jasper van den Bovenkamp studeert sinds 2016 aan de Rockacademie in Tilburg. Met zijn clip 'Hoe Het Moet' uit 2017 viel hij op bij Peter Slager van BLØF. Toen begon het balletje te rollen. In hetzelfde jaar verscheen de EP 'Zuiver' in samenwerking met producer Locus. Qube werkte eerder samen met stadgenoot Chav. Samen waren ze deelnemer aan coachingstraject PopAanZee en stonden ze op het Umoja-podium van Concert at SEA.</p><p>In zijn teksten behandelt Qube uiteenlopende thema's. Hij verwoordt zijn blik op de wereld op een poëtische manier. Ook heeft hij aandacht voor de minder leuke kanten van het bestaan. Momenteel werkt hij hard aan nieuw materiaal dat later deze maand verschijnt.</p>
De geschiedenis van de Zeeuwse Belofte gaat terug tot 1991. In het lijstje van winnaars staan namen als Nimbus (met Marien Dorleijn) en 'Till Dawn met Danny Vera, maar lang niet alle namen zijn bekend geworden. Jasper: "Ik ga keihard m'n best doen. Ik ben al een tijdje serieus bezig met muziek, ik volg de rockacadmei in Tilburg. Ik ga er wel voor om echt iets op te bouwen."
Sinds 2013 wordt de finale gehouden tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland, in opdracht van de Provincie Zeeland georganiseerd door de Cultuurwerf.
Jasper van den Bovenkamp, alias Qube, reageert op de winst van de Zeeuwse Belofte
Rapper Qube
Rapper Qube © Jasper van den Bovenkamp