Zeeuwse hulpdiensten haken in op Tetris Challenge en stallen spullen uit

Altijd al benieuwd wat er in de wagen van een brandweer, ambulance of politie zit? Verschillende Zeeuwse hulpdiensten haken in op de Tetris Challenge en laten zien welke spullen er in hun voertuig zitten bij een uitruk.

Tetris Challenge?

Ja, laten we eerst even uitleggen wat de Tetris Challenge is en teruggaan naar hoe het allemaal begon. De Zwitserse politie deelde op 1 september een foto op Instagram van een politieauto waar twee politieagenten naast op de grond lagen. Behalve de agenten zijn onder meer pionnen, een waarschuwingsbord, veiligheidshesjes en een brandblusser te zien. De spullen zijn zo uitgestald dat het lijkt alsof ze in een spel Tetris op elkaar gestapeld zijn.

kantonspolizei_zuerich

Wenn Sie schon immer einmal wissen wollten, was sich alles in einem Patrouillenwagen der Verkehrspolizei befindet - voilà. Wir wünschen Ihnen einen #SchönenSonntag

#KantonspolizeiZürich
#polizei #einsatzfahrzeug #verkehr #patrouille #inhalt #ordnung #police #policecar #hangout #Photo #picoftheday

Daarna ging het hard met de Tetris Challenge. In Zwitserland, Engeland en Hongarije werd de challenge opgepikt. Inmiddels haken hulpdiensten uit heel Europa aan. Wij hebben Zeeuwse hulpverleners die meedoen aan de Tetris Challenge op een rij gezet.

Sluis deelt inhoud brandweerwagen

Eén van de eerste Zeeuwse hulpdiensten die inhaakte op de Tetris Challenge is strandwacht van het Banjaardstrand. Strandwachten lieten zien wat er allemaal in hun strandvoertuig past. De strandwachten daagden ook de reddingsbrigade Westerschouwen en Politieteam Walcheren uit.

Het politieteam is nog niet op de uitdaging ingegaan. De reddingsbrigade van Westerschouwen wél en deelde de inhoud van een waterscooter op Instagram en Facebook. De reddingsbrigade daagde op hun beurt weer handhavers van Schouwen-Duiveland uit, die nu nog niks hebben gedeeld, maar op dit moment misschien wel de inhoud van hun auto uitstallen voor een goede foto.

strandredding

Challenge accepted, @rbdomburg_strandwachtbanjaard ! Helaas bleek het plan van het social media-team niet helemaal haalbaar.... Zie hier de inhoud van een waterscooter! En @handhavingsd wat zit er in jullie nieuwe 4x4? #tetrischallenge #reddingsbrigade #lifeguard
.
👉
swipe voor het originele plan

De afdeling Tholen-Reimerswaal van het Rode Kruis heeft de smaak van de Tetris Challenge goed te pakken. In verschillende posts liet het Rode Kruis zien wat een vrijwillige hulpverlener bij een evenement en een hulpverlener op de fiets op zak hebben. Misschien heb je ook weleens een bus van het Rode Kruis zien rijden: de verbindingsdienst. In die bus liggen spullen om een netwerk op te zetten, bijvoorbeeld via een antenne op een kerktoren, legt het Rode Kruis uit.

De Forensische Opspring van de politie Zeeland-West-Brabant doet ook mee aan de challenge en laat zien wat er in de politiebus zit als er onderzoek gedaan moet worden na een verkeersongeval.

politiefo_zwb

De VOA bus 🚓🚦

Onze VOA bus is uitgerust met allerlei materialen en apparatuur zodat wij bij een verkeersongeval nauwkeurig onderzoek kunnen doen. Ook is onze bus uitgerust voor technisch onderzoek aan voertuigen.

Wat zien jullie allemaal?

Uiteraard konden wij niet achterblijven!
@wijkagent.jutka bedankt voor de uitdaging!

@teamverkeerzwb wij dagen jullie uit! 🚔

^TvdH ^MdG ^NL ^JdJ

#fozwb #politie #tetrischallenge #hulpdiensten #voa #fo #verkeer #tetris #challenge #tilburg #trimble #instacop #voabus #hoogwerker #lizardq #nikon #toos #uitrusting #psu #gereedschap #teamverkeerzwb #forensisch #onderzoek @fanaccount_politie @dumpert @bn_destem @omroepbrabant @nos @hartvannederland

Heb jij aanvullingen op dit artikel? Laat het ons weten onder het Tetris Challenge bericht van Omroep Zeeland op Facebook of Instagram. Dan zie je meteen wat er allemaal in een reportagewagen van Omroep Zeeland zit.

omroepzeeland

Dit zit er allemaal in onze reportagewagen als wij op pad gaan om verslag te doen 🎥🎤 De #TetrisChallenge wordt vooral gedaan door hulpdiensten 🚑🚓🚒 Heb jij Zeeuwse challenges gezien? Laat het ons weten 👇

#zeeland #omroepzeeland

Meer over dit onderwerp:
Tetris Challenge
Deel dit artikel:

Reageren