Defecte goederentrein blokkeert spoor en veroorzaakt bermbranden

Een defecte goederentrein heeft vanavond voor problemen gezorgd op het Zeeuwse spoor. Een uur lang reden er daardoor geen treinen tussen Kruiningen-Yerseke en Bergen op Zoom.

Trein bij station Kruiningen-Yerseke (foto: Felix Antheunisse)

De goederentrein had een defect aan een rem, die daardoor oververhit raakte. Daardoor ontstonden ook bermbranden in het gras naast het spoor, ter hoogte van Schore en Krabbendijke. De goederentrein is vervolgens gestrand ter hoogte van Rilland en blokkeerde daar het spoor.

Het probleem met de goederentrein ontstond iets voor 18.00 uur. Een passagierstrein van de NS kwam daardoor een uur lang stil te staan op het spoor bij station Kruiningen-Yerseke. In de tussentijd worden er bussen ingezet om de gestrande reizigers weer op weg te helpen. Iets na 19.00 uur reden de treinen weer volgens dienstregeling.

Berm in vlammen op

Door de bermbranden zijn tientallen vierkante meters berm in vlammen opgegaan. De brandweer heeft de bermbranden gedoofd met bluswater en vuurzwepen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren