Steekpartij in Middelburg, politie schiet bij aanhouding

Bij een steekincident in een woning aan de Prinses Beatrixstraat in Middelburg is vanmiddag een medewerker van Emergis gewond geraakt. De politie heeft de verdachte opgepakt, bij die aanhouding is een politiekogel afgevuurd.

De bewoner van het pand aan de Prinses Beatrixstraat werd bezocht door twee medewerkers van zorginstelling Emergis. Tijdens het bezoek raakte een van de medewerkers van Emergis gewond. De bewoner zelf is ook gewond geraakt. De hulpverleners zijn na het incident de woning uitgegaan en hebben 112 gebeld.

Verdachte neergeschoten

Agenten zijn de woning binnen gegaan, waar de verdachte toen nog was. Volgens de politie was één agent genoodzaakt om zijn vuurwapen te gebruiken en de verdachte neer te schieten. Zowel het slachtoffer van het steekincident als de aangehouden verdachte zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe ze eraan toe zijn, wel dat de verdachte onder andere een schotwond heeft opgelopen.

De Rijksrecherche is opgeroepen om het schieten door de politieagent te onderzoeken. Het steekincident zelf wordt door de politie onderzocht. Er wordt sporenonderzoek in en om de woning gedaan en ook getuigen worden gehoord. Die is daar nog volop mee bezig. Rond de plek van het incident zijn zwarte schermen geplaatst, zodat het onderzoek niet belemmerd wordt.

Politie schiet bij aanhouding in Middelburg (foto: HV Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Middelburg 112 steekincident
Deel dit artikel:

Reageren