VSBfonds de boer op in Zeeland

'Als die Zeeuwen niet naar ons komen, dan komen wij wel naar de Zeeuwen.' Het VSBfonds heeft ieder jaar 26 miljoen euro beschikbaar voor sociale en culturele projecten, maar in Zeeland wordt daar amper gebruik van gemaakt. Vandaag hield het fonds daarom een spreekuur in de ZB in Middelburg.

Josephine Lemmens van VSBfonds (r) op het spreekuur (foto: Omroep Zeeland)

Mensen die een sociale of culturele activiteit (willen) organiseren, konden vandaag terecht op het spreekuur. Niet alleen konden ze hun idee pitchen, de medewerkers van het VSBfonds konden hun ook vertellen aan welke voorwaarden ze moeten voldoen. Zo betaalt het VSBfonds nooit het hele project, dus de organisator zal ook op andere manieren geld bij elkaar moeten krijgen.

In Middelburg meldden zich vandaag al onder anderen Jordi van der Meijden uit Oostdijk en Bas van de kruisweg uit Kruiningen. Zij zetten zich voor ouderen en kunnen voor het project Klus met Plus wel steun gebruiken.

Josephine Lemmens van het VSBfonds was tevreden over de belangstelling. Ze kondigde aan dat er meer spreekuren en voorlichtingsbijeenkomsten komen, ook in andere delen van Zeeland.

Josephine Lemmens van het VSBfonds over het spreekuur in Middelburg

Meer over dit onderwerp:
Middelburg VSBfonds
Deel dit artikel:

Reageren