Zeeland wordt wakker: Film by the Sea, verkeershinder en Vrouwengilde

Goedemorgen! Dit is in het Zeeuwse nieuws op vrijdagochtend 20 september.

Ghost Town Anthology wint belangrijkste prijs Film by the Sea (foto: Omroep Zeeland)

Prijzen Film by the Sea

De Film Ghost Town Anthology van regisseur Denis Côte heeft de Film- en Literatuurprijs van het filmfestival Film by the Sea gewonnen. Dat is donderdagvanavond bekendgemaakt in bioscoop CineCity in Vlissingen.

De International Student Jury riep de film Beats van regisseur Brian Welsh uit tot winnaar. De prijs van de jongerenjury ging naar de openingsfilm van het festival: La Belle Époque van regisseur Nicolas Bedos.

Lees ook:

Werkzaamheden Sloeweg (foto: Provincie Zeeland)

Verkeershinder Sloeweg

Weggebruikers moeten de komende dagen rekening houden met verkeershinder op en rond de Sloeweg. Dat heeft alles te maken met de laatste werkzaamheden voor het knooppunt Drie Klauwen in de buurt van Nieuwdorp en 's-Heerenhoek. Vandaag is vanaf 9.00 uur de Bernhardweg vanaf de afslag Vlissingen-Oost richting de rotonde op de Sloeweg (N62) afgesloten.

Lees ook:

Ardi Zweedijk-Creemers ontvangt namens het Vrouwengilde Goes de Koninklijke erepenning (foto: Omroep Zeeland)

Erepenning voor Vrouwengilde

Het Goese Vrouwengilde heeft gisteren uit handen van burgemeester Margo Mulder de koninklijke erepenning ontvangen. "Deze erepenning symboliseert de respect en waardering die de koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger, u dus."

Lees ook:

Zonsondergang bij Waarde (foto: Ria Overbeeke)

Weer

Het wordt een zonnige dag, met hier en daar wat wolkenvelden en weinig wind. Maximumtemperatuur ligt rond de 19 graden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
zww
Deel dit artikel:

Reageren