Dj's voor Serious Request: The Lifeline bekend

NPO 3FM heeft de drie dj-teams bekendgemaakt die dit jaar op de Grote Markt in Goes aan de start staan van Serious Request: The Lifeline. Dat is de wandeltocht in de week voor kerst om geld in te zamelen voor het goede doel: de slachtoffers van mensenhandel.

Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen gaan dit jaar de uitdaging aan. Ze vertrekken op 18 december in Goes voor een tocht naar Groningen. Tijdens de wandeling maken ze 24 uur per dag live radio en bezoeken ze de acties die luisteraars organiseren. De route die de teams afleggen is gezamenlijk ongeveer 500 kilometer lang.

In estafettevorm

In tegenstelling tot vorig jaar wisselen de dj-teams elkaar nu af, in estafettevorm, bij checkpoints op de route. Dat zijn ook de punten waar bezoekers het opgehaalde geld uit inzamelingsacties kunnen doneren.

De actie eindigt op kerstavond op de Ossenmarkt in Groningen. Daar wordt tijdens de eindshow het totale opgehaalde bedrag bekendgemaakt. Vorig jaar haalde Serious Request 1,3 miljoen euro op voor drie verschillende doelen: reanimatiecursussen, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij conflicten.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Goes serious request: the lifeline 3fm
Deel dit artikel:

Reageren