Danny Vera heeft record Nederlandse Top 40 alleen in handen

Zanger Danny Vera uit Middelburg heeft met het nummer Roller Coaster een stokoud record uit de Nederlandse Top 40 gebroken. Nooit eerder heeft een nummer 24 weken tussen de posities 20 en 40 geschommeld. Het oude record dat stamt uit 1967 was in handen van de Duitser Roland W. met Monja.

Deze week stijgt de hit van Danny Vera van plek 36 naar 33. De hoogst genoteerde positie is 21, maar het nummer heeft ook al twee keer op de een-na-laatste plek gestaan. Mogelijk komt de opleving van deze week door landelijke media-aandacht. Maandag besteedde NPO Radio 2 uitgebreid aandacht aan het Top 40-record van Danny Vera en afgelopen dinsdag schoof de zanger aan bij Jinek om te vertellen over zijn hit.

Het succes van de zanger bewoog zelfs een orgelman uit Groningen een eigen versie van Roller Coaster te maken. Het zou kunnen dat die versie ook in Zeeuwse winkelstraten te horen is.

Lees ook:

Danny Vera is niet de enige Zeeuw met een notering in de Nederlandse Top 40. Joe Buck staat met het nummer The Way You Take Time deze week voor de vijftiende keer in de Nederlandse hitlijst. Het nummer daalt deze week wel: van 33 naar 38.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Danny Vera Joe Buck Nederlandse Top 40
Deel dit artikel:

Reageren