Politie en gemeente waarschuwen straatracers: 160 euro boete voor deelnemers en bezoekers

De politie en gemeente Terneuzen zeggen komende tijd extra alert te zijn op straatraces in de gemeente. Deelnemers en bezoekers van straatraces riskeren een boete van 160 euro.

Straatracers in actie tijdens illegale straatraces in 2014 (foto: Omroep Zeeland)

De waarschuwing komt naar aanleiding van een illegale straatrace afgelopen zondag aan de Savoyaardsweg in Hoek. Politieagenten zagen daar zo'n zeventig auto's en motoren en zo'n honderd mensen. Ook waren de agenten getuigen van verschillende races die werden gehouden.

Volgens de politie werden de races georganiseerd door een Axelaar die ook in 2014 is aangesproken op het organiseren van illegale straatraces. Burgemeester van Terneuzen, officier van justitie en politie willen de straatraces een halt toe roepen, omdat het volgens hen zorgt voor levensgevaarlijke situaties en leidt tot overlast voor de omgeving.

Politie, justitie en de burgemeester hebben de organisator medegedeeld dat hij moet stoppen met de races. Als hij dat niet doet, kan hij een gebiedsverbod en dwangsom verwachten. Daarnaast is in de omgeving van de Savoyaardsweg een samenscholingsverbod ingesteld. De gemeente heeft in die omgeving borden geplaatst.

Straatrace (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Straatrace
Deel dit artikel:

Reageren