2.500 handtekeningen voor behoud van pontje Sluiskil

Commissaris van de Koning Han Polman heeft 2.500 handtekeningen in ontvangst genomen. Allemaal voor behoud van het pontje in Sluiskil. De Stichting ter Behoud van de pont te Sluiskil krijgt de exploitatie op dit moment niet rond en wil extra geld.

Pontje van Sluiskil (foto: John Bosch)

De Stichting vraagt 25.000 euro van de provincie en eenzelfde bedrag van de gemeente Terneuzen om het pontje in de vaart te kunnen houden. Provinciebestuurder Harry van der Maas vindt de handtekeningenactie een mooi initiatief en geeft aan dat leefbaarheid belangrijk is, maar zegt dat het vooral bij de gemeente Terneuzen ligt. De provinciebestuurder geeft aan dat er dit jaar en vorig jaar door de provincie een subsidie is gegeven, maar wel met de voorwaarde dat het pontje daarna op eigen kracht verder zou gaan.

'Wat een dag'

Ger van Unen van de SP begrijpt niet helemaal waarom er moeilijk gedaan wordt over een subsidie van 25.000 euro. "Wat een dag. We gaan straks schoorvoetend akkoord met 3 miljoen euro voor een regeling van ambtenaren van de RUD en dan gaan we moeilijk doen over 25.000 euro voor een belangrijke voorziening als het pontje."

De PvdA met Ralph van Hertum indiener van de motie, wilde het liefst nu al de toezegging van de extra subsidie. Maar Van der Maas wilde zover niet gaan. Wel zegt hij toe met alle betrokken partijen om de tafel te gaan om naar oplossingen te kijken.

Ralph van Hertum (PvdA) indiener van de motie (foto: Omroep Zeeland)

Uiteindelijk waren er 19 stemmen voor de subsidie van 25.000 euro, 19 stemmen tegen. Het wordt daarom tijdens een latere vergadering nog een keer behandeld.

Niet alleen belangrijk voor scholieren

Volgens de inwoners van Sluiskil is het pontje erg belangrijk voor de leefbaarheid van het dorp. Niet alleen voor scholieren die bijvoorbeeld met de fiets naar Terneuzen gaan. Maar ook voor de ambulance die eventueel met het pontje over kan, als de brug open staat.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
provincie subsidie leefbaarheid pontje sluiskil
Deel dit artikel:

Reageren