Bewoners worden wakker van glasgerinkel en werken eigenhandig indringer naar buiten

De politie heeft vanmorgen in alle vroegte een 24-jarige inbreker opgepakt voor het binnendringen van een woning in Wolphaartsdijk. De bewoners van het huis aan de Burgemeester Hackstraat hebben de indringer eigenhandig naar buiten gewerkt en hem overgedragen aan de opgeroepen agenten. De man heeft ook bij andere huizen in de omgeving vernielingen aangericht. De politie roept gedupeerden op om zich te melden.

Agent arresteert verdachte (archief) (foto: Politie)

Die bewoners werden rond 05.45 uur in hun slaap opgeschrikt door glasgerinkel. Toen ze op zoek gingen naar de oorzaak van dat geluid troffen ze een vreemde man aan in hun woning. Het gaat om een 24-jarige man, zijn woonplaats is nog niet bekend.

Toen de man eenmaal naar buiten was gewerkt, hebben de opgeroepen agenten de verdachte in de boeien geslagen. De man zit nog vast voor verhoor.

Meer gedupeerden

In de loop van de ochtend hebben meer mensen zich bij de politie gemeld met schade aan hun woning, vermoedelijk door dezelfde man. De politie is nu naast gedupeerden ook op zoek naar getuigen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren