Opnieuw gps-systeem uit trekker gestolen, dit keer in Westkapelle

Opnieuw hebben gps-dieven toegeslagen bij een Zeeuwse boer. In Westkapelle is vannacht het gps-systeem van een landbouwvoertuig gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. De dieven sloegen eerder toe op meerdere plekken in Zeeuws-Vlaanderen. De politie roept daarom boeren op om hun stallen, loodsen en erven goed af te sluiten en om verdachte situaties altijd meteen te melden.

John Deere trekker op het land (foto: Adrie Gideonse)

Het is niet de eerste keer dat dieven het op de dure gps-systemen in trekkers hebben gemunt. De gps-systemen die in trekkers worden gebruikt hebben een waarde van tot wel 20.000 euro. De politie heeft dan ook in het verleden al vaker alarm geslagen over gps-diefstallen.

Schade in de honderdduizenden euro's

De dieven sloegen eerder in Zeeland onder meer toe in Schoondijke, Oostburg, Zuidzande, Aardenburg, IJzendijke en Westdorpe. Daar komt nu dus Westkapelle bij. De totale schade voor Zeeuwse boeren loopt dan ook in de vele honderduizenden euro's.

Buiten Zeeland zijn de gps-dieven ook actief in Groningen, de regio rond Bergen op Zoom en Gelderland, maar ook in in België, Frankrijk en Duitsland zijn ze actief. "We gaan ervan uit dat er een professionele organisatie achter zit die een voorliefde heeft voor John Deere apparatuur en grensstreken", zei Christian Wisse van de politie eerder tijdens een informatiebijeenkomst over de diefstallen.

Geen DNA-sporen

De politie heeft het onderzoek naar deze diefstallen dan ook landelijk én internationaal opgepakt. Vooralsnog heeft dat nog niet tot aanhoudingen geleid. Dat komt onder meer doordat de dieven tot nu toe geen bruikbare DNA-sporen achterlaten.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren