Uitslagen amateurvoetbal 21 september

Het hoofdgerecht van deze zaterdag was natuurlijk de Zeeuwse derby in de Derde Divisie; Hoek en GOES speelden voor het eerst in hun geschiedenis een competitiewedstrijd tegen elkaar. De Zeeuws-Vlamingen lieten geen spaan heel van de bezoekers; het won met 6-1. In de andere klasses ging het seizoen vandaag van start. In de 1e klasse C won Kloetingen en verloor Terneuzense Boys. Alle uitslagen van deze zaterdag komen in dit artikel in vogelvlucht aan je voorbij.

Uitslagen amateurvoetbal (foto: Omroep Zeeland)

Derde Divisie

Hoek pakt uit tegen GOES, dat de wedstrijd met negen man eindigt na rode kaarten voor Sherief Tawfiek (doorgebroken speler) en Tim de Winter (twee keer geel). Zes goals voor de thuisploeg, met zes verschillende doelpuntenmakers. Jonathan Constansia, Alexander Embrechts, Ruben de Jager, Erwin Franse, Rik Impens en Robin Nelis scoorden voor Hoek. In de allerlaatste seconde schoot Daniël Wissel vanaf elf meter de eretreffer voor GOES tegen de touwen.

Stand Derde Divisie

Hoek houdt aansluiting bij de top, GOES staat op de voorlaatste plaats en heeft met -12 het slechtste doelsaldo.

Lees ook:

1e klasse C

Kloetinge is sterk begonnen aan de competitie. Tegen Sliedrecht was Xander van der Poel met twee treffers de grote man. De laatste twintig minuten moest Kloetinge verder met tien man na de tweede gele kaart van Daan Esser. Toch was de ploeg van Marcel Lourens nog tweemaal trefzeker na geslaagde uitbraken. Voor Terneuzense Boys waren de druiven zuurder. Het team van Hubert van den Hemel verloor met 0-3 van WNC Waardenburg. De uitslag deed volgens coach Van den Hemel niet af aan de verhoudingen op het veld. Zo mistte zijn ploeg de nodige kansen op een doelpunt. Toch moest Terneuzense Boys het doen met een ruime nederlaag.

Lees ook:

2e klasse E

Arendskerke, Bruse Boys en De Meeuwen boekten ruime overwinningen en starten goed aan het seizoen. De wedstrijd tussen De Meeuwen en MZC'11 lag een kwartier voor tijd stil omdat een speler van de bezoekers medische hulp nodig had.

3e klasse A

De twee promovendi naar de 3e klasse A, GOES en Patrijzen, beginnen het seizoen met een hevige nederlaag. VCK is koploper. Dauwendaele - Nieuwdorp ligt lang stil door een blessure voor Nieuwdorp-speler Stefan van de Klooster, die naar het ziekenhuis is gebracht. De wedstrijd wordt wel uitgespeeld en Nieuwdorp pakt drie punten.

3e klasse B

Het duel tussen de degradanten van vorig seizoen, Krabbendijke en Tholense Boys, wordt overtuigend gewonnen door de bezoekers. Promovendus Duiveland opent het seizoen bij WHS met een nipte zege.

4e klasse A

Zeelandia Middelburg heeft bij haar debuut op zaterdag niet weten te winnen. In eigen huis werd niet gescoord tegen De Westhoek. Brouwershaven begint wel sterk door een doelpuntrijke zege op Jong Ambon.

4e klasse B

Kruiningen begint met klinkende cijfers aan het seizoen. Ook Apollo'69 wint met ruim verschil.

VROUWEN 1e klasse A

Promovendus Sparta/JVOZ heeft de seizoensopening niet weten te winnen. In eigen huis verliest het van Sporting'70.

3e klasse A

Wisselende resultaten voor de Zeeuwse damesteams.

Meer over dit onderwerp:
Voetbal Uitslagen
Deel dit artikel:

Reageren