Docu 'Operatie Oosterschelde' beste Zeeuwse film FbtS

De documentaire Operatie Oosterschelde is zaterdagavond twee keer in de prijzen gevallen. Na afloop van de Dag van de Zeeuwse film op Film by the Sea koos zowel het publiek als de vakjury de film van Joop Span als favoriet. Operatie Oosterschelde gaat over de strijd tegen de afsluiting van de Oosterschelde in de jaren '70.

Docu 'Operatie Oosterschelde'beste Zeeuwse film FbtS (foto: Omroep Zeeland)

Het publiek kon na het zien van de films cijfers geven. Op de tweede plek eindigde wat het publiek betreft De Vergeten Slag van Margot Schotel, over de Slag om de Schelde. Op plaats drie kwam Soldaat zonder wapen van Rinke Slump en Klaas van de Ketterij.

De tweede prijs ging naar De vergeten slag van Margot Schotel (midden) (foto: Omroep Zeeland)

De vakjury, die net als het publiek ook voor Operatie Oosterschelde koos als beste film, bestond uit filmmaker Ate de Jong, Helge Prinsen (die vorig jaar won met de film Van verlies kun je niet betalen) en PZC-redacteur Rolf Bosboom.

Er werd nog een prijs uitgereikt. De Lions Club Vlissingen Film Award. Die ging naar Maarten Swaan, voor zijn korte fictiefilm En ik van jou.

Aan alle prijzen is een bedrag van 1000 euro verbonden.

Een aantal Zeeuwse films is vandaag nog te zien tijdens het filmfestival in Vlissingen. De documentaire De Vergeten Slag wordt op 27 oktober uitgezonden door Omroep Zeeland.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren