'Helden zijn het! De jongeren die de kittens hebben gered'

Helden worden ze genoemd: de jongen en het meisje die gisteravond in Tholen hun scooter midden op de weg stilhielden omdat ze jonge kittens zagen zitten. Zonder moeder, eentje was zelfs al overleden. De politie trof het stel aan en bracht de kittens naar de dierenopvang. Daar zijn ze dankbaar dat de jongeren zijn gestopt.

Om tien uur gisteravond ging bij Dierenopvang Tholen de telefoon. Angeline Verhoek: "De politie belde dat een jongen en een meisje kittens hadden gevonden. Eerst zagen ze er eentje, midden op het fietspad. Later ontdekten ze er nog drie: twee schoten weg en eentje bleek overleden." Het gezelschap wist de jonge katjes te vangen. In een fietsmand van een voorbijganger werden ze naar de dierenopvang gebracht.

Verhoek is verrast en blij dat de jongen gestopt is: "Dat zou je toch niet verwachten van die jonge gasten, dat ze stoppen omdat er een kitten op een fietspad zit. Hij krijgt van ons een dikke pluim!"

Angeline Verhoek verzorgt de binnengebrachte kittens (foto: Omroep Zeeland)

De kittens zijn vermoedelijk vier weken oud. Ze zijn er redelijk aan toe. Verhoek: "Toen ze binnen werden gebracht waren ze uitgedroogd, koud en ze hadden honger. Twee van de drie hebben hun buikjes in de afgelopen uren flink vol gegeten. De derde blijft nog wat achter, die heeft nog wat extra aandacht en medicijnen nodig maar die komt er wel bovenop."

Gedumpt

Helaas komt het vaak voor dat kittens ergens gedumpt worden. Verhoek zegt dat er ieder jaar alleen al op Tholen tussen de dertig en vijftig kittens worden binnengebracht. Soms met de moederpoes, maar ook vaak zonder. "We zien ook regelmatig dat mensen een mandje met kittens bij een boerderij achterlaten in de hoop dat ze daar een thuis vinden."

Kosteloos

Kittens mogen bij alle dierenasiels in Zeeland kosteloos worden binnengebracht, benadrukt Verhoek. "Mensen denken vaak dat ze moeten betalen als ze kittens willen brengen, maar dat is dus niet zo." Dierenasiels hopen hiermee het dumpen van jonge katjes te voorkomen.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Tholen kittens Dierenopvang Tholen
Deel dit artikel:

Reageren