Stationsbrug in Middelburg half jaar lang afgesloten

De Stationsbrug in Middelburg is sinds 07.00 uur vanmorgen afgesloten voor het verkeer. Pas over een half jaar kunnen voetgangers, fietsers en bromfietsers weer over de 70 jaar oude brug. Dan is de ingrijpende renovatie afgerond.

De Stationsbrug in Middelburg wordt grondig gerenoveerd (foto: Provincie Zeeland)

De Stationsbrug wordt woensdag of donderdag (dat hangt af van het weer) van zijn plek gehaald, Via het water wordt de brug naar Krimpen aan den IJssel gebracht.

Chroom-6

In Krimpen volgt in een speciale ruimte een uitgebreide behandeling. Dat is nodig omdat vorig jaar de gevaarlijke stof Chroom-6 werd gevonden in oude verflagen. Die stof werd in de jaren zestig tot en met tachtig veel gebruikt voor hout, verf en plastic. Mensen die in aanraking komen met de vrijgekomen stof kunnen op termijn kanker krijgen.

Voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wandelen over een tijdelijke 'pontonbrug'. Voor schepen gaat de tijdelijke brug een aantal keer per dag open. Fietsers en bromfietsers moeten een half jaar lang via de Schroebrug omrijden om aan de overkant te komen.

Ook worden er tijdelijke bushaltes geplaatst aan de Loskade en voor mindervaliden is er een gratis taxiservice beschikbaar.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg renovatie Stationsbrug chroom-6
Deel dit artikel:

Reageren